5 Beneficii pentru corp si sanatate oferite de apa purificata

5 Beneficii pentru corp si sanatate oferite de apa purificata
Te-ai gandit vreodata la ce contine apa pe care o bei? Se prea poate ca ceea ce nu stii sa ajunga sa-ti faca rau. Majoritatea dintre noi am putea beneficia de pe urma sistemelor de purificare apa, avand in vedere statiile de epurare si conductele invechite. Apa provenita de la reteaua publica nu este pura, avand in compozitie anumiti compusi. Atata timp cat compusii nu depasesc anumite limite, ei sunt admisi, de catre autoritati, in apa potabila.

Acum ca stii asta, vei avea din ce in ce mai putine motive sa consumi apa de la robinet. Asta pe langa faptul ca gustul si mirosul acestei ape nu sunt printre cele mai bune. Poate ca bei deja apa imbuteliata, dar sa recunoastem, gestionarea ambalajelor de plastic nu este cea mai placuta. Un sistem de purificare al apei, usor de instalat in propria locuinta, ne poate oferi acces la apa purificata oricand ne dorim.

Referitor la apa purificata, cat de mult de ajuta consumul acesteia? De ce ar fi bine sa ne indreptam atentia spre acest tip de apa? In primul rand, o apa purificata inseamna garantia ca nu riscam probleme de sanatate, ce ar putea fi declansate de apa pe care o consumam. Apoi, mai exista o serie de beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru corp:

Ajuta digestia

Poate ca ai mancat candva o masa copioasa, fara a consuma insa apa suficienta. Cu siguranta te-ai confruntat cu probleme digestive, cum ar fi senzatia de arsura, dureri abdominale, balonare si alte simptome similare. Apa ajuta corpul sa descompuna hrana, sa absoarba nutrienti si sa reduca balonarea, ce poate rezulta din aceste procese. Asadar, este o parte esentiala a fiecarei mese.

Iar atunci cand consumam o apa alcalina, aceasta va reduce si nivelul de aciditate din corp. Se cunoaste faptul ca o acididate ridicata poate duce la diverse probleme de sanatate. Acest lucru este excelent, in special pentru cei care sufera de aciditate, din moment ce problemele generate de aceasta afectiune vor fi reduse considerabil.

Imbunatateste performantele sportive

Hidratarea este importanta atunci cand faci miscare, indiferent de nivelul de efort depus, deoarece ajuta corpul sa-si reduca temperatura. In acelasi timp, apa este necesara pentru lubrifierea incheieturilor si buna functionare a muschilor. Pe langa hidratare, apa contribuie la sanatatea si rezistenta organismului prin mineralele pe care le contine. Sodiu, potasiu, magneziu si calciu se gasesc in apa, si chiar daca nu sunt in cantitati semnificative, este un aport zilnic suplimentar.

O apa purificata corespunzator, fara a se elimina mineralele benefice din compozitia apei, ofera corpului electrolitii necesari pentru sustinerea efortului fizic. Este o varianta mai sanatoasa a bauturilor dedicate sportivilor, ce ofera necesarul de electroliti, dar, din pacate, cresc consumul de zahar si calorii.

Promoveaza o piele sanatoasa


Pielea este cel mai mare organ al nostru si este, bineinteles, influentata de consumul de apa. Asadar, pe langa a asigura buna functionare si sanatate a organelor interne, apa purificata ajuta la sanatea si aspectul pielii. Imbunatateste nivelul de umiditate din piele si elasticitatea acesteia. Consumul apei in anumite perioade, de exemplu cand aerul este mai uscat, ajuta la regenerarea celulelor si la obtinerea unei pieli netede si suple.

Elimina toxinele din corp


Apa joaca un rol foarte important in detoxifierea organismului. Corpul nostru are capacitatea de a elimina toxinele in mod natural. Dar, are nevoie de sustinere din partea noastra, precum un consum adecvat de apa. Fie ca vorbim de acidul lactic, rezultat in urma exercitiilor fizice intense, sau alte toxine acumulate in corp, consumul adecvat de apa ajuta la eliminarea acestora. De asemenea, atunci cand bem suficienta apa, ne asiguram de buna functionare a rinichilor si a sistemului circulator. 

Incurajeaza un consum zilnic adecvat de apa


Atunci cand apa pe care o bem nu are un gust si miros placut, nu ne prea vine sa o consumam. Evitam astfel consumul de apa, ceea ce are un impact negativ asupra corpului nostru. Nu reusim sa ne hidratam suficient, iar asta se simte. Pielea noastra are un aspect tern, avem probleme digestive, ne confruntam cu dureri de cap si lipsa de energie.

Dar atunci cand apa are un gust placut, hidratarea devine mai usoara. Ne va face placere sa bem apa, iar asta ne ajuta sa consumam o cantitate suficienta de apa zilnic. De aceea, nu trebuie sa te mai bazezi pe apa de la robinet. Poti sa o transformi intr-o apa pura, curata, cu un gust excelent, cu ajutorul unui purificator de apa. Astfel, vei avea apa proaspata pentru intreaga familie, atat pentru consum, cat si pentru prepararea bauturilor preferate, ori de cate ori ai nevoie.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!