5 semne ca ai nevoie de un dedurizator de apa in locuinta ta

5 semne ca ai nevoie de un dedurizator de apa in locuinta ta

Azi vorbim despre utilizarea unui sistem de dedurizare pentru apa.

Chiuveta ta e plina de pete, indiferent de cat de mult o cureti? Pielea ta este uscata si te confrunti cu senzatia de mancarime dupa fiecare dus? Hainele tale abia scose din masina de spalat si-au pierdut intensitatea culorilor si chiar prezinta pete maronii?

Este foarte posibil sa te confrunti cu problema apei dure in locuinta.

Din fericire exista o solutie avantajoasa care te poate scapa de toate aceste neplaceri: utilizarea unui sistem de dedurizare pentru apa.

Iata 5 semne ca ai nevoie de un dedurizator de apa in locuinta ta.

1. Ai depozite de calcar pe aparatele electrocasnice

Daca te confrunti cu aparitia depozitelor de calcar pe chiuveta si aparatele electrocasnice, exista o sansa foarte mare sa ai apa dura in locuinta. 

Depozitele de minerale se formeaza in general pe fierbatorul de apa sau aparatul de cafea. Dar acestea se pot forma si in interiorul tevilor de apa. 

Problema apare in momentul in care aceste depuneri infunda tevile si chiar le strica.

Aceste depozite de calcar sunt formate de excesul de bicarbonat de calciu si magneziu. Dedurizatoarele ajuta la reducerea acestor depuneri prin tehnologia de schimb de ioni.

2. Pielea ta este uscata

De cate ori ti s-a intamplat sa iesi de la dus si sa ai o senzatie de mancarime la nivelul pielii? Acest lucru se intampla din cauza excesului de saruri de calciu si magneziu din apa pe care o folosesti.

Din pacate, sapunul sau gelul de dus nu este capabil sa elimine aceasta pelicula de la nivelul pielii. 

Pe langa senzatia de uscaciune si de mancarime, apa dura are un efect negativ si asupra porilor pielii. Acest lucru duce, de cele mai multe ori, la aparitia punctelor negre. 

3. Hainele tale sunt decolorate

Indiferent de tipul de detergent pe care il folosesti, fiecare noua spalare a hainelor si a asternuturilor de pat produce o decolorare si mai pronuntata.

Mai mult, s-ar putea chiar sa simti ca materialele sunt mai aspre la atingere, indiferent de cat balsam folosesti.

Cum poti remedia aceasta problema care iti strica hainele?

In primul rand, daca pana acum foloseai detergent pudra, ar fi o idee mai buna sa faci trecerea catre un detergent lichid care este mai bland cu tesaturile. Mai mult, poti folosi un produs special pentru prevenirea depunerilor de calcar, dar si putin otet in compartimentul pentru balsamul de rufe si sa speli rufele in mod normal.

Pentru rezultate optime, utilizarea unui dedurizator pentru apa te va scapa de apa dura care ofera hainelor tale o nuanta de gri si iti vei putea proteja hainele pentru mai mult timp.

4. Tevile din casa au nevoie de intretinere periodica

Tevile din aluminiu fac fata cel mai greu apei dure. Nici tevile din cupru nu se descurca mai bine.

Problema este ca depunerile de calcar nu lasa apa sa circule cu o presiune normala si determina stricaciuni frecvente. Astfel, te vei gasi mereu in postura de a schimba si repara tevile, dar si aparatele electrocasnice gandindu-te mereu ca poate produsele tale sunt problema.

5. Obiectele din sticla se strica mai usor

Petele albicioase ramase pe pahare sunt o adevarata corvoada. Astfel, suntem tentati sa insistam mai mult atunci cand le curatam si sa le spargem mai repede (din cauza presiunii exercitate).

Un sfat util ar fi sa le lasi la inmuiat in apa cu otet pentru a scapa de pete. 

Cu toate acestea, revenim la cea mai sigura modalitate pentru a evita toate neplacerile mentionate mai sus - utilizarea unui sistem de dedurizare a apei.

Sistemele moderne pentru curatarea apei dure sunt eficiente, usor de intretinut si nu ocupa foarte mult loc in locuinta ta.

Totodata, acestea impiedica dezvoltarea bacteriilor in instalatii si asigura o apa de calitate pentru intreaga locuinta.

Acum ca ai vazut 5 dintre cele mai frecvente probleme provocate de apa dura poate ca te gandesti ca un aparat de dedurizare pentru apa chiar pare solutia salvatoare.

In cadrul magazinului nostru online iti punem la dispozitie o gama diversificata de sisteme de dedurizare pentru ca tu sa poti alege mai usor produsul potrivit nevoilor tale.

Bucura-te de o apa curata si sanatoasa pentru tine si locuinta ta!

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!