Ce este apa purificata?

Ce este apa purificata?
Auzim constant despre metode de purificare pentru apa, dar cat este de important acest aspect, pana la urma? Cand vine vorba de apa, un lucru este cert. Trebuie sa bem o cantitate suficienta de apa pentru a mentine bunul mers al proceselor in organism.

Desi majoritatea din noi cunoastem importanta consumului de apa pentru sanatate, nu ne este intotdeauna clar ce fel de apa ar fi bine sa consumam. Care sunt beneficiile apei purificate, daca alegem sa consumam acest tip de apa?


Ce este, mai exact, apa purificata?


Se cunoaste faptul ca apa de la robinet nu este tocmai ideala, desi a fost tratata pentru a fi sigura. Clorul poate fi mai prezent decat ne dorim, pot exista sedimente, dar si contamintanti chimici si de alta natura. O apa purificata, in acest caz, este o apa trecuta printr-un sistem de filtrare al apei, pentru indepartarea impuritatilor si contaminantilor.

Prin intermediul procedeelor de purificare se indeparteaza o gama larga de impuritati. De la bacterii la diverse tipuri de alge, fungi, poluanti chimici si metale grele, precum cuprul si plumbul. Partea buna e ca putem folosi sisteme de purificare al apei in casa noastra, daca avem dubii legate de eficacitatea purificarii sau tratarii apei la nivel de oras.

Un sistem de purificare al apei ne ofera siguranta ca apa este intradevar curata si sigura, fara urme de chimicale si fara miros sau gust de clor.


Beneficiile pentru sanatate a consumului de apa purificata


Desi apa de la robinet este potabila, fiind tratata pentru a fi sigura pentru consum uman, ea tot poate sa contina urme de contaminanti. De altfel, nu este un secret faptul ca statiile de epurare a oraselor nu sunt cele mai eficiente si nici conductele de apa nu sunt in cea mai buna stare. Asadar, pe langa faptul ca nu ne place gustul apei de la robinet, nu suntem siguri nici de calitatea ei.

Acest lucru ii impinge pe multi oameni sa consume apa imbuteliata. Apa imbuteliata pare accesibila, la prima vedere, dar daca aduni costul generat de achizitia de sticle sau bidoane de apa periodic, vor iesi la suprafata sume destul de mari. 

Achizitia unui sistem de filtrare al apei pentru uz casnic va genera, intradevar, un cost ceva mai ridicat, dar va mai trebui sa cumperi bidoane cu apa deloc. Vei avea apa purificata la discretie, cand vrei si cat vrei, iar inlocuirea filtrelor este ieftina si usor de efectuat.

Prin instalarea si utilizarea unui astfel de sistem de filtrare, apa de baut trece printr-un nivel mai inalt de purificare, ce va indeparta chimicalele, metalele si alti contaminanti. Desigur, totul depinde de tipul de filtre folosite. De exemplu, filtrele de carbune sunt eficiente in indepartarea clorului. 

Clorul este o substanta folosita pentru dezinfectarea apei potabile, avand rolul neutralizarii agentilor patogeni ce pot deveni un risc pentru sanatate. Totusi, exista anumite studii care au gasit legaturi intre apa clorinata si riscul mai crescut de a dezvolta anumite tipuri de cancer, precum cancerul colorectal. 

Purificarea apei, pe langa indepartarea gustului si mirosului neplacut din apa, va indeparta si resturile de materie organica, de metale eliberate in apa de conducte, lasand apa cu un gust placut si un grad inalt de puritate. 


De ce sa alegi purificarea apei la tine acasa?


Accesul la o sursa de apa curata este extrem de important pentru a mentine o stare de sanatate buna. Apa purificata este mai sigura din moment ce limiteaza expunerea la anumiti contaminanti, ce ar putea fi prezenti in apa de la robinet. 

Investirea intr-un sistem de purificare al apei pentru caminul tau este o solutie excelenta daca iti doresti acces la apa purificata in fiecare zi. Trebuie sa ai in vedere zona unde locuiesti pentru a cunoaste parametrii de calitate ai apei potabile, ceea ce te va ajuta sa alegi sistemul potrivit in cazul tau.

Un sistem de purificare pentru apa este foarte util si sigur, avand nevoie de foarte putina atentie din partea ta. Ai grija doar sa inlocuiesti periodic mediile filtrante utilizate de sistem, asa cum este specificat de producator, pentru a te bucura de apa curata mereu. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!