Cum sa elimini calcarul din apa de la robinet

Cum sa elimini calcarul din apa de la robinet

Depunerile de calcar au devenit o problema destul de comuna pentru majoritatea gospodariilor din Romania, iar pentru asta ai nevoie de filtre anticalcar la tine acasa.

Cafetiera, masina de spalat vase/ rufe, fierbatorul etc. se pot infunda si, implicit, defecta din cauza depunerilor de calcar. Proces care, de altfel, se intampla si foarte repede.

Depunerile de calcar au un impact negativ si din punct de vedere estetic. De exemplu, gasim pete albicioase de calcar pe paharele proaspat spalate.

Vrei sa eviti deteriorarea aparatelor electrocasnice si sa le prelungesti durata de viata? Vrei sa reduci timpul destinat curateniei in casa?

In articolul de astazi vorbim despre importanta utilizarii unor filtre anticalcar in locuinta ta. Mai mult, discutam despre beneficiile apei filtrate, a unui filtru anticalcar, dar si cum sa alegi produsele potrivite nevoilor tale.

Ce este calcarul din apa si ce elemente il formeaza?

In termeni foarte simpli, calcarul este rezultatul apei dure. Apa dura contine minerale precum calciu, magneziu si mangan. 

In momentul in care incepi sa observi anumite urme albe pe obiectele casnice, inseamna ca te confrunti cu o problema destul de serioasa.

Potrivit statisticilor, peste 85% dintre gospodariile din Europa se confrunta cu problema apei dure.

Apa dura si sanatatea

Potrivit studiilor realizate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, apa dura, din cauza continutului foarte ridicat de calciu si magneziu, duce la o asimilare mult peste medie a acestor doua componente in organism.

Ce inseamna acest lucru? Unele studii mentioneaza ca persoanele care sufera de pietre la rinichi pot suferi complicatii in urma consumului de apa prea dura.

Cu toate acestea, exista solutii pentru a scapa de aceste probleme. 

De exemplu, utilizarea unei cani filtrante poate reduce pana la 99% dintre microorganismele care se regasesc in apa. 

In plus, prin procedeul de filtrare, reusesti sa scapi si de continutul de clor din apa. Iar acest lucru este cu atat mai benefic cu cat ne ajuta sa ne bucuram de o apa cu un gust placut, fara mirosul specific de clor si fara acel aspect tulbure neplacut.

Care sunt concret efectele depunerilor de calcar in locuinta

Depunerile de calcar afecteaza eficacitatea aparatelor electrocasnice prin faptul ca realizeaza o pelicula pe elementele de incalzire, determinandu-le sa foloseasca mai multa energie electrica pentru a functiona.

Apa dura poate duce si la:

  • Acumularea de depozite de calcar pe bateriile din bucatarie/ baie;
  • Infundarea perelor de dus;
  • Reducerea diametrului tevilor si reducerea debitului de apa;
  • Cresterea consumului de apa;
  • Reducerea eficacitatii detergentilor;
  • Iritarea pielii, in special in cazul persoanelor cu pielea sensibila.

Drept urmare, utilizarea unor filtre anticalcar devine o necesitate pentru orice gospodarie, inclusiv pentru locuinta ta. 

Care sunt beneficiile utilizarii unor filtre anticalcar in locuinta?

Daca in zona in care locuiesti exista probleme semnificative cu apa dura, utilizarea unui filtru anticalcar iti poate aduce unele beneficii importante, precum:

  • Eliminarea si prevenirea acumularii depunerilor de calcar in cafetiera sau fierbator;
  • Prevenirea depunerilor de calcar pe sticla, astfel ca nu iti va mai fi dificil sa cureti vasele din casa;
  • Prelungirea duratei de viata a aparatelor electrocasnice, precum masina de spalat vase/ rufe, centrale termice sau boilere;
  • Reducerea costurilor pentru intretinerea/ inlocuirea aparatelor electrocasnice;
  • Reducerea costurilor la energia electrica;
  • Eliminarea si prevenirea depunerilor de calcar pe rufe, in cazul utilizarii masinii de spalat;
  • Imbunatatirea eficacitatii detergentilor si reducerea cantitatii folosite pentru spalarea rufelor;
  • O piele hidratata si un par stralucitor.

Solutii pentru eliminarea si prevenirea depunerilor de calcar

Recomandarea noastra - cartus filtrant anticalcar Ecosoft Scalex - ECOSOFT 

Filtrul anticalcar Scalex se distinge fata de alte produse similare de pe piata prin faptul ca nu contine fosfati sau polifosfati, ceea ce il face sigur pentru oameni si mediu. Materialele din care este realizat sunt de cea mai buna calitate. Astfel, acesta poate functiona fara probleme si in cazul unei ape incalzite de pana la 105 ° С. 

Acest filtru se poate folosi pentru aparatele dedicate incalzirii apei, precum boilere, centrale termice sau masini de spalat. In plus, este foarte usor de montat si de inlocuit.

Scapa definitiv de problema apei dure si a depunerilor de calcar de pe aparatele electrocasnice, tevi si vesela folosind produse de calitate gandite si proiectate pentru a-ti usura si imbunatati viata. 

Alege modelul preferat din categoria nostra de filtre anticalcar care sa raspunda nevoilor tale! Ai intrebari suplimentare? Echipa noastra iti sta la dispozitie cu toate informatiile de care ai nevoie.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!