Cum iti alegi corect echipamentul de tratare a apei

Cum iti alegi corect echipamentul de tratare a apei

Ce inseamna tratarea apei ?

Pentru a putea raspunde la intrebarea “ Cum iti alegi corect echipamentul de tratare a apei?”  va trebui mai intai sa raspundem intrebarii:  “ Ce inseamna tratarea apei ?” Am creat pentru tine o definitie simpla si concisa : “ Tratarea apei reprezinta procesul fizic si/sau chimic prin care calitea apei este modificata ( de obicei imbunatatita ). “ Asadar trebuie sa intelegi ca in tratarea si filtrarea apei se folosesc atat procese chimice cat si fizice . Tipul de proces folosit fiind determinat de parametri ce se doresc corectati. Pentru tratarea apei se folosesc echipamente/produse specializate in rezolvarea problemelor . Si astfel ajungem la ce mai importanta recomandare de care ar trebui sa tii cont cand alegi sa cumperi un echipament de tratarea apei : Buletinul de analiza al apei.

Buletinul de analiza

Pentru a corecta o problema ar trebui sa cunoastem mai intai natura problemei. Am invatat cu totii la scoala ca apa ar trebui sa fie Incolora , Inodora si Insipida , asa ca de cele mai multe ori observi ca ai o problema  - fie apa are un gust sau un miros neobisnuit fie apar depuneri in baie sau pe vesela sau pur si simplu banuiesti ca sursa apei tale este de calitate indoielnica.

Dar ce faci atunci cand apa nu prezinta simptome ? Poti avea in apa depasiri ale valorilor pentru nitriti, nitrati si chiar bacterii si virusi . In cazul acesta cel care va prezenta simptome vei fi chiar tu sau familia ta . Astfel noi recomandam tuturor clientilor nostrii si nu numai sa realizeze un buletin de analiza fizico-chimic complet si bacteriologic pentru sursele de apa ce nu sunt administrate de o companie de apa. Poti apela la laboratoare private sau chiar compania de  furnizare a apei din orasul / judetul tau . Costul unui buletin de analiza variaza intre 250 si 450 lei in functie de laborator. Un cost ce va elimina riscul " surprizelor “ neplacute si costisitoare. In plus va arata cu exactitate ce probleme are apa pe care o folosesti si va ajuta la determinarea solutiei optime in vederea corectarii parametrilor afectati.  Asadar primul si cel mai important pas in alegerea echipamentului de tratare a apei este obtinerea unui buletin de analiza . Pe baza acestui buletin de analiza putem determina cu exactitate solutia optima in vederea rezolvarii problemelor si aducerea apei in standardele apei potabile . Si daca tot am vorbit de apa potabila gasesti mai jos standardele apei potabile  reglementate de legea nr. 458/2002 prinvind calitatea apei potabile.  Valori maxim admise pentru apa potabila

Ce echipament alegi ?

Asa cum  nu exista pastila magica care vindeca toate afectiunile, la fel si in cazul echipamentelor de tratare a apei, solutiile difera in functie de fiecare problema . In urma dezvoltarii tehnologice la nivel mondial, solutiile difera atat prin natura lor cat si prin prisma capacitatii de tratare a apei. Exista solutii diferite la aceasi problema cu costuri de achizitie si exploatare diferite, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte, solutii cu capacitate de tratare pentru intreg volumul de apa necesar sau doar pentru locurile de consum . Depinde de fiecare ce isi doreste ….

Astefel te incurajez sa realizezi un buletin de analiza al apei si apoi sa ceri o solutie /  o oferta la un specialist . Acesta iti va pune toate intrebarile ca mai apoi sa iti ofere solutia optima de tratare si filtrare a apei .

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!