Cum sa inlaturi urmele de calcar din locuinta ta fara efort

Cum sa inlaturi urmele de calcar din locuinta ta fara efort
Ai observat depuneri albicioase si intarite in cafetiera sau fierbatorul de apa? Chiuvetele tale nu sunt curate oricat le-ai curata? Probabil ca te confrunti cu depuneri de calcar.

Calcarul este rezultatul unei concentratii ridicate de saruri de magneziu si calciu in apa. Carbonatul de calciu, in ciuda faptului ca este invizibil in momentul in care se incalzeste, lasa in urma reziduuri. Aceste reziduuri sunt ceea ce cunoastem drept calcar.

Petele si depunerile minerale provocate de apa dura pot fi indepartate folosind diferite produse speciale pentru curatare sau chiar metode traditionale. Dar, daca vrei sa prelungesti durata de viata a obiectele electrocasnice si sa te bucuri de suprafete curate in permanenta, poti face acest lucru folosind filtre anticalcar.

In articolul de astazi iti prezentam cateva metode simple pentru a elimina depunerile de calcar din locuinta ta, fara efort si cu costuri reduse.

Este calcarul daunator?


Este cunoscut faptul ca depunerile de calcar deterioreaza aparatele electrocasnice, mai ales daca nu sunt intretinute in mod constant, si mai pot provoca si un disconfort estetic. Dar cat de perioculos este pentru sanatatea ta? Ei bine, specialistii sustin ca acesta nu prezinta un pericol pentru sanatate. Cel putin, nu in mod direct.
In mod indirect, gandeste-te ca organismul tau are nevoie de o hidratare corespunzatoare pentru a functiona. Astfel, s-ar putea sa te razgandesti sa mai bei cand vei vedea urme de calcar pe pahare si chiuveta.
Asadar, folosind cateva tehnici simple (si nu foarte costisitoare), vei putea scapa de depunerile de calcar si sa te bucuri de o casa curata, fara efort.

Cum sa inlaturi depuneri de calcar din fierbatorul de apa 


Dupa cum mentionam mai devreme, pentru a elimina depuneri de calcar de pe suprafete sau aparate electrocasnice, poti opta pentru solutii de curatare din comert. Dar si solutiile facute in casa vor functiona la fel de bine.

Iata o astfel de solutie:

Umple rezervorul fierbatorului cu apa si otet alb (sau zeama de lamaie) in parti egale. Lasa recipientul la inmuiat, timp de ora. Apoi, porneste fierbatorul si lasa-l sa functioneze in mod normal.

Vei vedea cum depunerile de calcar vor incepe sa pluteasca in amestec. Clateste aparatul cat mai bine si foloseste-l in mod normal.

Cum sa inlaturi depuneri de calcar de pe chiuveta (in functie de material)


Chiar daca depunerile de calcar sunt mai vizibile pe suprafetele din inox, nici chiuvetele traditionale din portelan nu vor scapa de enervantele depuneri. Haide sa vedem cum poti scapa de ele.

Pentru chiuveta din portelan poti amesteca o parte otet alb cu doua parti bicarbonat de sodiu, iar pasta rezultata foloseste-o pentru a curata depunerile de calcar de pe suprafete. Nu iti face griji, nu vei zgaria suprafetele.

Pentru chiuveta din inox poti amesteca 5 parti apa cu o parte otet alb. Cu ajutorul unui burete curata zonele afectate. Clateste suprafata si gata.

Cum sa inlaturi depuneri de calcar de pe suprafetele din crom


Cromul este un material mai pretentios, astfel ca trebuie sa acorzi o atentie mai mare intretinerii acestuia.

Pentru a curata suprafetele din crom sucul de lamaie s-ar putea sa devina cel mai bun aliat al tau. Aplica zeama de lamaie cu ajutorul unei carpe pe suprafetele murdare. 

Daca depunerile sunt mai vechi si mai dificile, poti opta si pentru bicarbonatul de sodiu. In acest caz, este recomandabil sa nu lasi pasta sa actioneze pentru prea mult timp, deoarece poate strica materialul.

Cum sa inlaturi depunerile de calcar de pe pahare


Vrei niste pahare curata ca lacrima?

Toarna otet alb intr-un recipient mai mare si aseaza paharele in acesta cu grija.

Lasa-le sa stea in otet timp de 10-15 minute si apoi spala-le ca de obicei cu apa calduta si detergent de vase.

In loc de concluzii


Cand vine vorba despre eliminarea depunerilor de calcar, este de preferat sa iei masuri din timp. Daca locuiesti intr-o zona cu apa dura, iti va fi greu sa opresti ca aceste minerale sa ajunga in casa ta.

Daca vrei ca depunerile de calcar sa nu mai fie niciodata o problema pentru tine, utilizarea unor filtre anticalcar va fi cea mai buna abordare.

In cadrul magazinului nostru online vei gasi o gama larga de filtre anticalcar pentru boilere, centrale termice si masini de spalat care te vor ajuta sa iti ingrijesti casa si electrocasnicele cu minimum de efort.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!