Cum scapi de apa dura cu ajutorul unui aparat pentru dedurizarea apei

Cum scapi de apa dura cu ajutorul unui aparat pentru dedurizarea apei

Daca vrei sa afli ce inseamna apa dura, este de ajuns sa te uiti pe paharele proaspat spalate, la masina de spalat haine si la electrocasnicele care s-au stricat in ultimul timp. Pe langa acestea, apa pe care o consumam pentru baut sau spalat ne poate afecta in multe feluri. Pentru a scapa de apa cu duritate, ai nevoie de un sistem pentru dedurizare apa pe care sa il ai acasa. 

In mod natural, apa de ploaie este singura apa “moale” – adica fara nici un pic de minerale sau saruri. Apa dura este o problema foarte des intalnita in tara noastra, si apare atunci cand aceasta contine o cantitate peste un anumit nivel de saruri si minerale de calciu si magneziu, afectand 85% din sursele de apa potabila. 

Apa devine dura in urma procesului din natura prin care apa se infiltreaza in pamant si prin trecerea in diversele straturi de roca, putin cate putin, incepe sa acumuleze saruri si minerale devenind apa “dura”. Duritatea este cu atat mai mare cu cat cantitatea de minerale continuta este mai mare.

Cum verifici daca utilizezi apa dura?

Analiza apei – testarea apei intr-un laborator specializat,

Tester duritate - comercializat in magazine de profil (gasesti si in magazinul nostru online),

Vizual – la nivelul bateriilor si robinetilor incep sa apara pete de culoare alba, pete care raman in urma spalarii acestora (si uneori si pe pahare sau alte vase).

Cel mai folosit mod de exprimare a duritatii apei la noi in tara este reprezentat de gradele Germane (°dH). In afara de aceasta unitate de masura, se mai folosesc si gradul Francez, gradul englez, PPM.

In functie de gradele Germane (°dH) de masura, apa dura se clasifica in:

Apa usor dura – duritate 1 – 3.5 (°dH);
Apa dura moderata – duritate 3.5 - 7 (°dH);
Apa cu duritate crescuta – duritate 7 - 15 (°dH);
Apa foarte dura - duritate > 15 (°dH).

Ce probleme cauzeaza apa dura?

Depuneri de “piatra” in interiorul instalatiilor sanitare, avand ca efect direct scaderea presiunii apei in conducte. Pe langa asta, apa dura venita prin aceste instalatii sanitare ajung in mancarea si bautura noastra, dar si pe haine pe care le imbracam. 

Cheltuieli crescute cu energia termica deoarece prin depunerea de calcit pe schimbatoarele de caldura, acesta se comporta ca un izolator termic. Costurile de caldura pot creste nejustificat cu pana la 35%.

Scurtarea duratei de viata a aparatelor electrocasnice – masini de spalat (haine/vase), boilere, centrale termice si alte aparate care utilizeaza apa (aparat de cafea, fierbator apa, etc). 

Cresterea nejustificata a consumului de detergenti sau de substante de curatare prin inhibarea reactiei acestora, indiferent ca este vorba de detergenti pentru vase sau haine. 

Spalarea cu apa dura poate genera infectii la nivelul pielii sensibile, datorita urmelor de sapun care raman pe piele, situatie care duce la un mediu propice formarii de bacterii. Pe langa dusurile si baile fierbinti cu apa dura, pielea intra in contact direct si cu hainele care sunt spalate cu aceasta apa. 

Cum te protejezi de apa dura

Avand in vedere efectele pe care le poate avea apa dura asupra electrocasnicelor, trebuie sa iei masuri ca sa te asiguri ca acestea functioneaza eficient si ca vor fi un ajutor de nadejde multi ani de acum incolo.

Cea mai eficienta solutie care va functiona pentru toate aparatele electrocasnice este instalarea unei statii de dedurizare a apei. Dupa ce este instalata pe conducta principala de admisie a apei, statia va elimina mineralele si, astfel, va scadea duritatea apei.

O alta solutie este sa optezi pentru aparatura care are functia de decalcifiere integrata. In caz contrar, este recomandat sa efectuezi aceasta procedura regulat, respectand instructiunile din manualul de utilizare.

Prin decalcifiere sunt eliminate depunerile de minerale si calcar. Poti folosi solutii facute in casa pe baza de acid citric pentru a curata electrocasnicele, dar cel mai sigur este sa folosesti produse speciale din comert, in combinatie cu statia de dedurizare. 

Stim ca o mare parte din tara noastra se confrunta cu astfel de situatii in care apa de care dispun este una dura. Astfel ca, punem la dispozitia cetatenilor o multime de aparate sub forma unui sistem pentru dedurizare apa care se poate instala pe orice retea de apa. 

Alege modelul potrivit si bucura-te de o apa curata si sanatoasa la tine acasa! 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!