Cum te ajuta apa alcalina sa-ti pastrezi sanatatea corpului

Cum te ajuta apa alcalina sa-ti pastrezi sanatatea corpului
Apa alcalina are un pH mai ridicat decat apa obisnuita, fiind destul de populara datorita afirmatiilor legate de potentialele beneficii asupra sanatatii. Cu ajutorul unul filtru de alcalinizare, oricine se poate bucura de apa alcalina in confortul propriei locuinte. Dar, este intradevar aceasta apa atat de buna? Cum si cat ne poate ajuta apa alcalina? Vom discuta mai multe aspecte referitoare la acest subiect in randurile ce urmeaza. 


In ce fel este apa alcalina diferita de restul apei?


Din punct de vedere al compozitiei, apa este compusa din molecule de oxigen si hidrogen. PH-ul apei, ce poate avea valori cuprinse intre 0 si 14, determina daca avem de-a face cu o apa acida sau alcalina. O apa neutra, normala, are un pH de 7 (se afla la mijlocul drumului dintre acid si alcalin). Tot ce este sub valoarea de 7 este acid, iar ce se afla peste valoarea 7 este alcalin.

Apa de la robinet ar trebui sa se afle intre valorile 6.5 si 8.5, desi se poate ca in anumite zone aceste valori sa fie mai mici. Chiar si apa imbuteliata poate sa aiba valori diferite ale pH-ului, in functie de sursa si daca sustine ca este sau nu alcalina. Daca vrei sa stii sigur ca bei o apa alcalina, doar un filtru de alcalinizare iti va oferi o astfel de apa la discretie, oricand doresti.


Ce beneficii are apa alcalina asupra corpului?


Apa alcalina a inceput sa fie tot mai populara, dupa ce s-a afirmat ca dieta moderna este compusa in mare parte din alimente ce cresc aciditatea in corp. Iar aciditatea mare si constanta este corelata cu aparitia unei varitati de boli, inclusiv cancerul. 

Asadar, apa alcalina s-ar putea sa ajute anumite procese ale corpului, promovand o stare de sanatate mai buna. De exemplu, o apa alcalina mineralizata, cu continut ridicat de calciu si bicarbonat, ar putea ajuta la sanatatea oaselor. Desi este nevoie de mai mult studiu in acest sens, se pare ca acesta apa ar putea ajuta la cresterea densitatii minerale a oaselor si la incetinirea distrugerii celulor vechi osoase. 

Se spune ca apa alcalina si alimentele de acest tip ar putea ajuta pacientii cu cancer. Nu exista studii concludente in acest caz, deci tratatamentul pacientilor cu probleme oncologice nu poate fi bazat pe acest lucru. Totusi, exista un studiu ce spune ca tratamentele oncologice ar putea fi potentate de o dieta alcalina. Mai multe probe sunt, in mod evident, necesare pentru a valida astfel de afirmatii.

Printre beneficiile apei alcaline se pare ca este si prevenirea refluxului gastric. Pe langa ca e neplacut, refluxul gastric ce are loc pe perioade indelungate, poate sa duca la reflux gastroesofagian. Se pare ca apa alcalina cu un pH de 8.8, poate inhiba o enzima responsabila pentru reflux si sa scada aciditatea din stomac. Totusi, acidul gastric are rolul sau, acela de a steriliza alimentele si ajuta la digestia acestora. 


Ajuta apa alcalina la scaderea in greutate?


Consumul de apa, in general, ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, daca este asociat cu o dieta sanatoasa si miscare. De exemplu, de fiecare data cand iti e pofta sa rontai ceva sau iti e foame, incearca sa bei un pahar de apa. De multe ori, creierul confunda nevoia de apa (sete) cu sentimentul de foame. Vei observa, deseori, ca un pahar de apa ajuta la reducerea senzatiei de foame. Astfel, va fi mai usor sa te tii de o dieta sanatoasa si echilibrata.

Unde mai pui ca apa ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, la refacerea musculaturii dupa exercitiile fizice si ameliorea aspectului celulitei. Daca vrei sa arati si sa te simti bine, apa trebuie sa fie nelipsita si in cantitati suficiente pe timpul zilei. 


Adopta o dieta echilibrata


Daca scopul tau este sa ai un corp echilibrat si o stare de sanatate buna, atunci ar trebui sa te concentrezi si asupra dietei, nu doar a apei pe care o consumi. Apa este, desigur, foarte importanta, din moment ce face parte din fiecare celula din corp. Dar si alimentatia ne dicteaza starea de sanatate si modul in care aratam si ne simtim. 

Incearca sa bei o cantitate potrivita de apa pentru inaltimea si greutatea ta si opteaza pentru alimente sanatoase, in detrimentul celor procesate. Consumul alimentelor in stare proaspata este mai mult decat indicat, in timp ce alimentele “la punga” sau de tip fast-food ar trebui evitate. Aceste alimente ofera acele calorii “goale”, care dau satietate temporara fara a oferi valoare nutritionala corpului tau.

Daca adaugi si sesiuni regulate de miscare, cu siguranta iti vei atinge obiectivele. Nu trebuie sa fie exercitii complicate. Chiar si 30 de minute de plimbare pe zi te pot ajuta sa te simti si sa arati mai bine.

Te gandesti la valoarea pH-ului apei pe care o consumi? Poti determina aproximativ aceasta valoare cu un kit de pH. Iar daca vrei sa te bucuri de apa alcalina oricand doresti, la tine acasa, poti instala cu usurinta un filtru de alcalinizare pe robinet. Filtrul va schimba pH-ul apei si o va mineraliza, oferindu-ti o apa de calitate superioara. 

 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!