Cum te ajuta o statie de filtrare cu carbune activ?

Cum te ajuta o statie de filtrare cu carbune activ?

Statiile de filtrare cu carbune activ sunt cea mai buna metoda de a obtine pentru casa ta o apa curata si sanatoasa, fara gust si fara miros si, cel mai important, fara elemente toxice. Dar ce sunt ele si cum functioneaza poate fi greu de inteles, asa ca ti-am pregatit acest articol tocmai pentru a-ti fi mai usor sa decizi daca o astfel de statie este potrivita pentru nevoile tale si ale familiei.

Ce sunt statiile de filtrare?

Cu siguranta stii ca purificarea apei folosite intr-o casa se face cu ajutorul filtrelor. Statiile de filtrare sunt diferite fata de filtrele simple deoarece nu trebuie sa inlocuiesti cartusele, adica acele componente care sunt direct responsabile de curatarea apei. In plus, ele functioneaza pentru un debit si o cantitate mare de apa, asa ca sunt perfecte pentru intreaga casa, nu doar pentru bucatarie sau baie, de exemplu.

Pe scurt, avantajele folosirii unei statii de filtrare sunt: mentenanta facila datorata lipsei cartuselor si altor consumabile, faptul ca sunt dotate cu o valva de comanda si automatizare, si debitul mare pe care acestea il pot procesa.

Ce este carbunele activ?

Carbunele activ folosit ca mediu filtrant intr-o statie de filtrare este compus din mici bucati de carbune obisnuit care a fost tratat pentru a deveni extrem de poros. Un singur gram de carbune activ poate avea o suprafata cuprinsa intre 500 si 3000 m2, astfel incat va reusi sa absoarba si sa inlature eficient din apa cantitati foarte mari de substante nocive sau chiar toxice, rezultatul fiind o apa cu adevarat curata, care nu va avea gust sau miros.

Filtrele din carbune activ pot inlatura din apa contaminanti cu marimi de 50 pana la 0.5 microni, dar eficienta lor depinde de presiunea si temperatura apei. Prin urmare, cele mai bune rezultate le vei avea filtrand apa rece cu o presiune mica deoarece in acele conditii substantele chimice din apa care trece prin filtru se lipesc de acesta si sunt absorbite complet. Acest aspect este inca un motiv in favoarea instalarii statiilor de filtrare pe teava de apa care intra in casa.

Avantajele folosirii unei statii de filtrare cu carbune activ sunt: absorbirea eficienta a unui numar mare de contaminanti, faptul ca se poate instala pe teava principala de apa.

Ce substante din apa sunt inlaturate?

Carbunele activ este foarte eficient in inlaturarea a peste 80 de chimicale, eficient pentru alte 30 si relativ eficient pentru 22. Intre acestea se numara 14 pesticide si 12 erbicide, si este singurul filtru recomandat pentru abilitatea sa de a absorbi toti cei 32 de contaminanti organici cunoscuti. Tot carbunele activ inlatura din apa cei 4 trihalometani foarte daunatori care pot cauza cancer, dar si clorul care ii schimba foarte mult gustul.

Prin urmare, carbunele activ curata apa de majoritatea substantelor nocive si inlatura gustul si mirosul pe care le poate avea datorita acestora. Folosind o statie de filtrare cu carbune activ tu si familia ta va veti bucura de o apa curata, fara gusturi sau mirosuri neplacute, si cu adevarat sanatoasa!

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!