Efectele negative ale apei dure si de ce nu trebuie sa amani solutionarea problemei

Efectele negative ale apei dure si de ce nu trebuie sa amani solutionarea problemei
Inca nu ai filtre anticalcar instalate in zonele unde apa intra in casa ta? Duritatea apei din casa ta poate fi ignorata sau nu prezinta inca probleme grave? Poate ca te confrunti deja cu anumite probleme pe care inca nu le corelezi cu apa dura. Mineralele continute de apa dura vor lucra incet si sigur in casa ta, ducand in timp la o gama larga de pagube. Mai mult decat atat, si tu si familia ta veti fi afectati in mod direct de utilizarea apei dure.


Este destul de simplu sa iti dai seama daca ai de a face cu apa dura


Din cauza continutului mai ridica de minerale, magneziu si calciu in principal, apa dura are un gust mai aparte. Cu alte cuvinte, nu iti va face placere sa bei aceasta apa si vei simti, inca de la primele guri, ca ceva este neinregula cu apa de la robinet. 

Chiar daca nu sesizezi un gust aparte, lucru ce se poate intampla in cazul apei mai putin dure, tot vei observa anumite urme ce indica prezenta mineralelor. De indata ce apa se evapora, mineralele raman in urma, lasand urme albicioase, atat pe vesela cat si pe obiectele sanitare din casa. Daca iti plac obiectele din inox la bucatarie, sau de culori mai inchise, vei fi deranjat(a) cu siguranta de prezenta acestor urme.


Care sunt efectele negative ale apei dure?


Apa dura este suparatoare nu doar din punct de vedere estetic, facand suprafetele sa para ca sunt murdare, dar si din cauza faptului ca ne afecteaza functionalitatea electrocasnicele, pana la punctul in care le defecteaza, si aspectul pielii si parului. 


Infunda circuitele sanitare


Suntem de acord ca un robinet sau o chiuveta arata neplacut atunci cand prezinta pete albe de calcar. Dar, aceasta este cea mai mica grija atunci cand ai de-a face cu apa dura. Din pacate apa dura poate duce la infundarea instalatiilor sanitare. Iar cand asta se intampla nu mai ai altceva de facut decat sa inlocuiesti conductele afectate. Si noi stim ce inseamna asta: pereti si podele sparte, ce duc la cresterea costurilor de reparatie si mai reprezinta si o bataie de cap.


Afecteaza eficienta echipamentelor de incalzire


O centrala termica este absolut necesara pentru a mentine un conform in casa pe perioada sezonului rece. Cosmarul oricaruia dintre noi este defectarea centralei atunci cand afara gradele indica temperaturi cu minus. Din pacate acest lucru se poate intampla atunci cand la robinet curge apa dura, pentru ca unele piese interne ale centralei pot fi deteriorate. Aceasta se traduce prin eficienta si randament scazute si, implicit, costuri mai mari cu incalzirea locuintei. 


Ne poate afecta si sanatatea


Rinichii sunt filtrele corpului nostru, iar atunci cand apa pe care o bem are continut ridicat de minerale, acestea sunt oprite la nivelul rinichilor. In timp, cantitatea de minerale din rinichi creste, aparand depunerile care vor impiedica aceste organe sa mai functioneze corespunzator. Nu ar trebui sa lasam acest lucru sa se intample pentru ca rinichii sunt esentiali pentru o viata lunga si sanatoasa. 

Chiar si dantura va fi afectata de apa dura, deoarece mineralele continute de aceasta au un puternic efect abraziv, afectand smaltul dintilor si lasand loc cariilor. Pielea si parul isi vor pierde stralucirea si vor capata un aspect tern atunci cand sunt spalate repetat cu apa dura. Iar nimanui nu ii place o piele uscata si aspra la atingere.


Poate deteriora iremediabil electrocasnicele


Masinile de spalat, in general, sunt cele mai expuse actiunii apei dure, din moment ce acestea folosesc apa cel mai frecvent. Asadar, daca ai o masina de spalat haine si vase in casa, mai devreme sau mai tarziu vei sesiza probleme create de apa dura. 

Dar si cafetierele, expresoarele, fierbatoarele, fierul de calcat sau statia de calcat pot fi afectate de apa dura, care le infunda circuitele si le impiedica sa functioneze la capacitate optima. Un filtru pentru calcar, in acest caz, ar fi de mare ajutor, prevenind defectarea electrocasnicelor pe care te bazezi zi de zi si prelungind viata acestora. 


Ne deterioreaza imbracamintea


Toata lumea detine anumite piese vestimentare ce sunt preferate si indragite. Cum ar fi sa iti vezi aceste piese decolorate si deteriorate din cauza apei cu care le speli? Da, acest lucru se poate intampla din moment ce apa dura afecteaza tesaturile, schimbandu-le calitatile. Cu alte cuvinte, hainele vor aparea uzate intr-un timp mult mai scurt, iar tu nu vei mai dori sa le porti.


Apa dura ne creste cheltuielile din toate punctele de vedere


Fie ca trebuie sa inlocuim conducte, aparate electrocasnice, unele din ele fiind mai scumpe precum masina de spalat, sau haine, un lucru este cert si anume ca apa dura ne creste cheltuielile. Din cauza actiunii sale abrazive totul se deterioreaza, inclusiv placile ceramice instalate in baie si bucatarie. Acestea isi vor pierde luciul, iar tu mai mult ca sigur ca nu iti doresti faianta mata in baie. 

Vestea bune e ca o serie de filtre anticalcar instalate acolo unde trebuie, adica la intrarea apei in casa sau pe conductele care duc la robineti si electrocasnice care se alimenteaza cu apa, poate rezolva aceasta problema din fasa. Costul unui filtru de calcar este mult mai mic decat costul unei reparatii sau a unei inlocuiri de electrocasnice.

 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!