Folosirea si schimbarea cartuselor filtrante

Folosirea si schimbarea cartuselor filtrante

Consumul zilnic de apa este indispensabil in intretinerea vietii si a sanatatii omului. Specialistii sustin ca apa este esentiala pentru fiecare functie a corpului omenesc si de aceea, ar trebui sa oferim organismului nostru apa cat mai curata. Intr-un mediu care devine tot mai poluat pe zi ce trece, oamenii au un interes tot mai ridicat fata de consumul de apa fara impuritati. In continuare, in acest articol veti afla de ce avem nevoie de filtre de apa si de cartuse filtrante, dar si modul de intretinere al acestora.

In primul rand, filtrele de apa au aparut din dorinta si nevoia imbunatatirii calitatii apei potabile pe care o consumam in cantitati mari in fiecare zi si, de asemenea, imbunatatirea calitatii vietii. In acest context, cartusele filtrante constituie cea mai importanta parte dintr-un filtru de apa. Cartusele pot fi GAC (carbune granular activ), folosit pentru corectarea culorii, mirosului si gustului neplacut al apei, eliminarea clorului si a altor contaminanti ce pot exista in apa, sau PP (polipropilena) pentru eliminarea substantelor solide cum ar fi nisip, namol, rugina, etc.

De asemenea, inlocuirea periodica a cartuselor este foarte importanta pentru a avea permanent apa cat mai curata. In functie de calitatea apei, acestea trebuie schimbate mai des sau mai rar. Astfel, cele mai intalnite motive pentru care cartusele trebuie schimbate mai des sunt:

Prezenta nisipului, ruginei si a altor sedimente in apa

Cartusul este cel mai expus mizeriei asa ca, daca apa este vizibil foarte murdara trebuie sa inlocuiesti mai des cartusul sistemului. De exemplu, daca ai un cartus transparent, iti dai seama ca acesta trebuie schimbat cand cartusul devine maro.

Duritatea ridicata a apei

Petele albe de pe vesele sunt un semn ca apa are o concentratie foarte mare de calciu si magneziu si necesita eliminare.

Excesul de clor din apa

Daca apa nefiltrata are o culoare albicioasa, inseamna ca are un continut mare de clor, iar in aces caz trebuie inlocuite mai repede cartusele (in special cele GAC).

Mirosul sau gustul ciudat al apei

Daca inainte de filtrare apa prezinta un miros sau un gust neobisnuit, toate cartusele trebuiesc inlocuite in momentul in care si dupa filtrare apa are aceleasi caracteristici.

Acum ca ai aflat detaliile referitoare la utilizarea si schimbarea filtrelor de apa, vezi gama noastra variata de cartuse filtrante pe care le poti achizitiona din magazinul online si bucura-te in fiecare zi de o apa sanatoasa!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!