De ce sa folosesti un sterilizator de apa cu UV pentru dezinfectarea apei in locuinta

De ce sa folosesti un sterilizator de apa cu UV pentru dezinfectarea apei in locuinta

Sistemele de dezinfectare a apei prin raze UV (sterilizator de apa cu UV) reprezinta o metoda extrem de eficienta pentru a combate contaminarea microbiana a apei. Cu toate acestea, microbii, bacteriile si virusii din apa trebuie expusi la o cantitate potrivita de raze UV, pentru a fi eliminati din apa in mod eficient.

Sistemele UV pentru dezinfectarea apei sunt folosite atat pentru dezinfectarea apei in locuinte, dar si in mediile industriale. Utilizarea unui sterilizator de apa cu UV este o modalitate economica de a dezinfecta apa si de a te bucura de o apa pura si curata in orice moment.

In articolul de astazi vom discuta despre beneficiile utilizarii unui sterilizator de apa cu UV in locuinta si de ce este o optiune mai buna pentru dezinfectarea apei in comparatie cu alte sisteme similare de pe piata.

Ce este un sistem UV pentru dezinfectare?

In tehnologia UV pentru dezinfectarea apei, lumina ultravioleta cu o lungime de unda de 253.7 nanometri este folosita pentru eliminarea bacteriilor, virusilor, mucegaiului si a altor microorganisme care se multiplica si cresc in apa pe care o consumam. 

Tehnologia UV distruge ADN-ul microorganismelor, astfel ca acestea nu mai pot supravietui si nu se mai pot dezvolta. 

Tehnologia UV pentru dezinfectare poate fi folosita pentru dezinfectarea apei potabile, a apei menajere, dar si a suprafetelor si a obiectelor.

Cum functioneaza un sistem UV pentru dezinfectare

In dezinfectarea apei prin tehnologia UV, lumina UV ajuta la dezinfectare prin procesul de patrundere in interiorul microorganismelor si de distrugere a ADN-ului acestora (ADN-ul joaca un rol esential in functionarea si reproducerea acestor organisme). 

Drept urmare, un ADN afectat duce la stoparea procesului de crestere si multiplicare a acestor microorganisme atat de daunatoare sanatatii noastre.

Desi acest tip de energie UV se regaseste si in razele solare, cantitatea acesteia este destul de redusa pentru a avea un impact semnificativ privind dezinfectarea naturala atat a obiectelor, cat si a apei pe care o consumam.

Aplicatii pentru sistemul de dezinfectare prin raze UV

Dezinfectarea prin raze UV este destul de comuna pentru:

  • Alimente si bauturi - Dezinfectarea UV duce la atingerea unui grad ridicat de calitate a apei folosite pentru prepararea alimentelor si a bauturilor din comert;
  • Domeniul farmaceutic - Apa folosita in domeniul farmaceutic si in cel cosmetic nu trebuie sa contina clor, ozon sau patogeni. Astfel, multe companii din aceste domenii se bazeaza foarte mult pe dezinfectarea apei prin acest tip de sistem.
  • Bazinele de inot - Dezinfectarea prin raze UV este o modalitate mai sigura si economica pentru a dezinfecta apa chiar mai eficient decat clorul.

Beneficiile utilizarii unui sistem UV pentru sterilizarea apei

  • Natural - razele UV sunt o modalitate naturala de purificare;
  • Prietenos cu mediul - Nu se formeaza elemente toxice in timpul procesului de dezinfectare UV;
  • Eficacitate ridicata - Studiile au demonstrat faptul ca razele UV au o eficacitate de peste 99,97% in eliminarea microorganismelor daunatoare;
  • Economic - Sistemele au un cost redus, cu amortizare in 1-2 ani (in functie de sistemul ales);
  • Sigur - Sistemele specifice pentru sterilizarea apei nu contin substante toxice, nu lasa reziduuri si nu afecteaza simtul gustului sau al mirosului;
  • Rapid si usor de intretinut - Sistemele se instaleaza destul de simplu si rapid, incep sa functioneze imediat si sunt usor de intretinut. In functie de specificatiile producatorilor, acest sistem trebuie inlocuit o data pe an.

Alege verde

Un nume important in domeniul sterilizarii apei cu UV este AquaZone. Produsele acestei companii sunt concepute pentru dezinfectarea si purificarea apei potabile, dar si a celei folosite in mediul industrial.

Tehnologia UV de dezinfectare a apei de la AquaZone este prietenoasa cu mediul. Razele UV emise de aceste sisteme neproducand compusi chimici, in comparatie cu clorul care are un efect negativ asupra organismului si care, de asemenea, polueaza mediul. 

Optand pentru un sterilizator de apa cu UV te vei bucura de o apa curata si proaspata in orice moment. Mai mult, vei scapa de mirosul neplacut de clor si de gustul sau specific.

Daca esti pregatit sa faci o schimbare semnificativa in locuinta ta si sa scapi definitiv de pericolele la care esti expus prin consumul si utilizarea apei contaminate, un sterilizator de apa cu UV ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie.

In magazinul nostru online iti punem la dispozitie diferite sisteme de sterilizare a apei cu UV potrivite atat pentru casa, cat si pentru mediul industrial.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!