Stiinta din spatele statiilor de filtrare a apei cu carbune activ

Stiinta din spatele statiilor de filtrare a apei cu carbune activ

Ce au in comun urmatoarele procese: albirea dintilor, sistemele de sustinere a vietii in spatiul cosmic si filtrarea apei? Exact, utilizarea carbunelui activ.

Carbunele activ si-a facut loc in lumea moderna si a devenit un ingredient important intr-o multitudine de industrii, inclusiv in cosmetica, medicina sau domeniul agricol. Acest ingredient este, de asemenea, un ingredient extrem de important pentru orice statie de filtrare cu carbune activ pentru apa.

Ce anume ii confera carbunelui activ atata versatilitate? Te invitam sa descoperi alaturi de noi cele mai importante caracteristici ale carbunelui activ, precum si de ce este cea mai buna alegere atunci cand optezi pentru un sistem dedicat filtrarii apei de baut.

Ce este carbunele activ?

Carbunele activ rezulta dintr-o sursa carbonifera, precum lemnul, bambusul, nuca de cocos etc., iar scopul sau este de a se transforma intr-o sursa mare de pori cu volum mic care sunt folositi pentru adsorbtie sau reactii chimice.

Pentru a obtine milioane de pori mici pe o suprafata, carbunele trebuie sa fie activat. Exista doua modalitati pentru a activa carbunele: activarea termica sau chimica.

Activarea termica se realizeaza prin utilizarea unor gaze fierbinti si reducerea umiditatii intr-un mediu inert.

Activarea chimica se realizeaza prin alaturarea sursei brute a unor componente chimice (acid sau sare) si expunerea sursei la caldura.

Utilizari ale carbunelui activ

Carbunele activ are o multime de aplicatii, dupa cum am precizat mai devreme. Unele dintre cele mai des intalnite aplicatii includ filtrele de aer, albirea dintilor, cosmetica si statiile pentru filtrarea apei potabile.

Purificarea apei cu ajutorul carbunelui activ este o practica foarte importanta in ziua de astazi. Acest ingredient are capacitatea de a elimina o gama larga de impuritati din apa, precum metalele grele, clorul, bacteriile si alte microorganisme care pot avea un impact negativ asupra sanatatii tale.

Cum functioneaza filtrele cu carbune activ

Carbunele activ este foarte de util datorita suprafetei extinse pe care o ofera in procesul de purificare.

Adsorptia fizica este modalitatea principala prin care carbunele activ este folosit in filtrare. In momentul in care aerul sau apa intra in contact cu carbunele, acesta produce o forta intramoleculara care extrage in porii sai substantele nocive.

Pe langa adsorbtia fizica exista si reactia chimica folosita pentru eliminarea moleculelor de clor din apa. Atunci cand clorul intra in contact cu carbunele activ, moleculele acestor componente formeaza ioni de clor care elimina cu succes clorul din apa.

O veste buna este ca, desi carbunele activ este sigur pentru ingerare, acesta nu lasa nicio urma in apa pe care a filtrat-o. In concluzie, tu te vei putea bucura de o apa limpede si curata fara a experimenta un miros, aspect sau gust specific de carbune.

Ce elimina carbunele activ din apa pe care o consumi

Am insistat de mai multe ori asupra faptului ca carbunele activ ajuta cu succes la eliminarea unui numar mare de impuritati din apa, dar care sunt mai exact acesti contaminanti pe care statiile de filtrare a apei cu carbune activ le elimina?

Conform studiilor de specialitate, carbunele activ elimina peste 81 de substante chimice din aer sau apa. Mai mult, specialistii au identificat faptul ca carbunele activ este singurul element care poate filtra si elimina cele mai cunoscute erbicide, pesticide si contaminanti organici.

Carbunele activ ajuta si la eliminarea clorului, care are un impact negativ asupra calitatii apei potabile. Mai mult, elimina si hidrocarburile aromatice polinucleare (PNAs), bifenoli policlorinati (PCBs), substantele organice volatile (VOCs), tricloretilena, tricloretan, benzenul si sute de alti contaminanti ce pot fi prezenti in apa.

Statii de filtrare a apei cu carbune activ in care poti avea incredere

Intr-adevar, carbunele activ a revolutionat o multitudine de industrii si continua sa fie un compus de neegalat in conceperea unor sisteme care ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.

Forbrite este un producator de renume in industria productiei de statii de filtrare cu carbune activ pentru apa care foloseste cele mai moderne tehnologii in obtinerea unui carbune activ de calitate superioara care sa iti ofere o apa gustoasa si sanatoasa si, in acelasi timp, sa te ajute sa faci economii importante prin renuntarea la achizitionarii apei imbuteliate.

Te invitam sa studiezi oferta noastra de solutii pentru filtrarea apei si sa alegi o statie de filtrare cu carbune activ pentru apa potrivita nevoilor tale.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 -17:00

0376 447 447 contact@aqualine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!